Jedzenie w lokalnych restauracjach

Tradycyjna, polska kuchnia to autentyczna bomba kaloryczna, jednak nie sposób się oprzeć jej smakom oraz zapachom. Cała seria mięs, preparowanych na przeróżne sposoby, zupy, dania mączne, zdumiewające kiełbasy, pieczywo, potrawy z warzyw – jak bigos, kapusta zasmażana, kiszona, buraczki ze śmietaną, gotowana fasola, ziemniaki, oraz marynowane grzyby oraz ogórki to przymiotniki polskiej kuchni. Wprawdzie przyswoiliśmy dużo szczegółów innych kuchni, jak np. żydowskiej, ukraińskiej, nadal jesteśmy wierni miejscowym pierogom, kapuśniakowi, grochówce, zrazom schabowym lub klopsikom. Które potrawy są reprezentatywne dla kuchni? Przystawka, to tatar z surowego mięsa wołowego, śledzie w rozmaitych postaciach, plaster smażonego boczku zawijany na śliwce.

{ Data publikacji Kategorie Bez kategoriiTagi , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Dodaj komentarz